Yahni Tarifi – Et Yahni Tarifi

Yahni Tarifi
Et Yahni Tarifi
Kuzu Eti Yahnisi
Sebzeli Yahni
Et Yahni Nasıl Yapılır

et yahni tarifi
Yahni Tarifi

 




Merhaba dostlar bu gün sizlere dini bayramlarımızdan Kurban Bayramı gelmeden yahni tarifini vermek istedim.Şimdilerde Kurban Bayramı telaşı sarmaya başlar insanlarımızı bende yahni tarifini hazırlık olarak vereyim dedim.Kurban eti kesilir kesilmez tüketilmemelidir.Eti güneş görmeyen yerde 5-6 saat bekletilmelidir.Yani etin dışarıda soğutulması
gerekiyor.Daha sonra tüketilecek şekilde buzdolabı poşetlerine konup derin dondurucuya konulur.Şayet kıyma yapacaksınız bir gün buzdolabında bekletip öyle kıyma çektirmelisiniz. Eski zamanlarda komşuluk daha kaliteliydi kurbanlar kesilirdi komşulara pay edilirdi ,kalanı da pişirilir gelen misafirlere ikram edilirdi.Şahsen ben eski bayramları ve eski gelenekleri daha çok özlüyorum bilmem sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz.Bayramlarda illa şerbetli tatlı yapmak istemeyenlere elmalı turta tavsiye edebilirim.Veya sütlü tatlılardan da yapabilirsiniz tercih sizlerin büyüklerimizle güzel mutlu huzurlu bayramlar geçirmek dileğiyle.Büyüklerimizin dediği gibi ah eski günler eski bayramlar…… Bundan önceki tariflerimizi şöyle bir hatırlayalım :

Bayramlık Tatlılar  TARİFİ İÇİN TIK TIK

Vanilyalı Fırın Sütlaç Oktay Usta  TARİFİ İÇİN TIK TIK

Sebzeli Tavuk Sote  TARİFİ İÇİN TIK TIK

Köfteli İslim Kebabı  TARİFİ İÇİN TIK TIK

Gül Tatlısı  TARİFİ İÇİN TIK TIK

Şimdi yeni tarifime geçmek istiyorum :




Et Yahni İçin Malzemeler :

  • 1 kilo kuzu veya dana eti ( ben kuzu kaburga vardı ben onla yaptım.)
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 tane patates
  • 1 tane havuç
  • tuz
  • 2 servis kaşığı sıvı yağ
  • yarım çay bardağı süt hatta daha azda olabilir sadece rengi dönsün yeter (yahninin rengi daha güzel görünüyor isterseniz katmaya bilirsiniz yarım çay bardağından az olsun da çok olmasın  )
  • kaynar su ölçüsü size bağlı
et yahni tarifi
Yahni Tarifi
Et Yahnisi Nasıl Yapılır
  • Etimiz lop etse kuşbaşı doğrayalım ve kanı gitsin diye iki kere sudan geçirin ve süzün . Diğer bir yöntemi de ocakta bir taşım kaynatıp suyunun süzülmesi ama etin yağı ve vitamini gittiğini düşündüğüm için ben bu yöntemi kullanmıyorum tercih sizin.
  • Eti sudan geçirdikten sonra tencereye konur bir servis kaşığı sıvı yağ eklenir.Etin suyunu salıp çekmesi beklenir bu arada karıştırılır.Et suyunu çekip biraz kavrulduktan sonra 3 bütün soğan,bir bütün patates ve bir tane havuç iki parçaya bölünmüş olarak atılır biraz karıştırılır.
  • Bu karışıma kaynar su eklenir ve pişirilmeye başlanır tuzunu en sona atın ki et sertleşmesin.
  • Pişme işi bitince arzuya göre yarım çay bardağı veya daha az süt katın iki taşım daha kaynatın.Yahninin suyunun rengi daha güzel oluyor.
  • Ben suya ölçü vermedim çünkü düdüklü tencerede pişirdim benim yahninin pişirme süresi 20 dakika oldu.Normal tencerede pişirilince saat tabi ki daha uzun oluyor o zaman suyun ölçümü de değişiyor.
  • Yahniye sebze eklememizin sebebi yeni kesilen etlerde oluşan kokuların yok olmasını sağlıyor.Ama isterseniz sade de yapabilirsiniz.Pişince sebzeleri içinden çıkarın dağılmadan.
et yahni tarifi
Yahni Tarifi
Afiyet Olsun
 
Yahni Tarifi
Et Yahni Tarifi
Kuzu Eti Yahnisi
Sebzeli Yahni
Et Yahni Nasıl Yapılır

2 Comments

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. Fırında Patatesli Tavuk Baget-Fırında Patatesli Tavuk Baget Tarifi – Nefis Yemek Tarifleri
  2. Tavuk Şinitzel Tarifi – Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır – Nefis Yemek Tarifleri

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.