Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir

Çok lezzetli ve kokusuz balık isteyenler Lidaki balığını deneyebilirler. Yerken kılçıklarına dikkat edin.

Lidaki Balığı
Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir

Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir
Lidaki Balığı Tarifi
Lidaki Balığı

Merhaba dostlar bu gün sizlere Cipura’nın küçüğü lidaki balığının nasıl pişirmemiz gerektiğini anlatacağım. Lidaki balığı çok lezzetli bir balık türüdür Ekim ayından itibaren reyonlarda ve balıkçılarda bulabilirsiniz.Çok lezzetli bir balık olan lidaki Cipura balığının küçük boyu,lezzeti süper ama çocuklar açısından yemesi zor bir balık türü nedenine gelecek olursak çok kılçıklı büyüklerin yardımıyla yiyebilirler.Bütçemiz olduğu sürece haftada 2 veya 3 defa balık tüketmemiz gerekiyor.Bundan önceki tariflerimizi şöyle bir hatırlamaya ne dersiniz?

Şimdi yeni tarifimize geçmeye ne dersiniz:

Lidaki Balığı
Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir

Lidaki Balığı Tarifi  İçin Malzemeler

  • Balıklar küçük olduğu için ben kişi başına 2 tane aldım
  • Teflon tava
  • Çok az yağ yaklaşık 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Ben tuzunu pişirdikten sonra attım
  • İsteyenler unlayıp kızartabilirler




Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir

Balıklarımızı balıkçılar ayıklıyor ve veriyorlar.Balığın üzerinde pullar var pullar temizleniyor karnı açılıyor içi temizleniyor ve yıkanıyor.

Süzgeç üzerine konuyor suyu çekince isterseniz kağıt havluyla kurulaya bilirsiniz.Pişirme şekli önce teflon tava ocakta ısıtılır,ısıtılan teflon tavanın içerisine 2 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir yağda ısınınca lidakiler eklenir ve arkalı önlü pişirilir kısık ateşte balıklar çok çabuk pişiyorlar.Asla kokusu yok etrafa sıçrayan yağ derdi yok ve çokta lezzetli bir balık çeşidi yapanlara afiyet olsun ellerine sağlık.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler

Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir
Lidaki Balığı Tarifi
Lidaki Balığı

7 Comments

  1. Tarif için teşekkürler ama biz sevmedik bu balığı. Çok kılçıklı. Çocuklarım hiç yemedi. Bir tek bebeğe verdim o da o kadar uğraştırdı ki kılçıklarını ayıklamak. Levreğin akrabası sanırım, levreği on kez tercih ederim şahsen

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.