Kefir Nasıl Mayalanır

Dünyanın en sağlıklı içeceği ev yapımı kefir.Bu lezzeti denemenizi tavsiye ederim.Çocukların büyüme sürecinde çok önemli bir besin olduğu söyleniyor.

Kefirin Faydaları

 

Kefir Nasıl Mayalanır

Kefir Tarifi

Merhaba dostlar bu gün sizlere evde kefir nasıl mayalanır.Kefir mayası hangi ortamda saklanır bunları anlatmaya çalışacağım.

Kefir Kuzey Kafkasya kökenli bir süt ürünüdür.Keçi veya inek sütünden özel bir maya mantarı ile yapılan ekşimsi ayrana benzeyen bir içecektir.Kefirin tadı ayrana benziyor denemekten kaçınmayın.
Kefirin Faydaları
Ev yapımı kefir bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Kansere yol açan tümörlere karşı etkili doktorunuza sormadan kullanmayın.
Kefir alerji ve astım üzerinde etkili olduğu söyleniyor.
Kefir kemiklere ve kemik gelişimine iyi geliyor.
Bilim adamları tarafından incelenmiş ve evde yapılan kefirin faydaları kanıtlanmış deniyor.
Kefir Mayalama Malzemesi
1 litrelik kavanoz
1 litre ılık süt
1 yemek kaşığı kefir mayası
Karıştırmak için tahta kaşık
Süzmek için plastik süzgeç





Kefir Nasıl Mayalanır

Bir litre sütü ılıtıp bir litrelik kavanoza koruz.

Su içinde bulunan kefir mayamızı plastik süzgeçle süzeriz ve ılık sütümüze ekleriz.Tahta kaşıkla karıştırıp kavanozun kapağını çok sıkmadan kapatırız.Bir beze sarıp rüzgar almayan karanlık bir dolabın içine yerleştiririz.Bir gün bekletiriz eğer mayalanma olmazsa bir gün daha bekletebilirsiniz.

Mayalanma süresi dolan kefir plastik süzgeçle süzeriz kefir mayası süzgeçte kalacak.Süzgeçte kalan kefir mayasını hazır su yani içme suyuyla yıkarız kefir mayasını küçük çam kavanoza koruz üzerine hazır su ekler ağzını sıkıca kapatıp buzdolabına yerleştiririz.Bir daha ki kefir mayalanma süresince bekletiriz.Süzdüğümüz kefiri ağzı kapalı kapta iki gün bekletebiliriz.Buzdolabında durunca biraz daha koyulaşır bu doğal süreçtir.

Kefir mayası kavanozda içme suyu konarak buzdolabında saklanır.Günde en fazla 2 bardak tüketilir.Mayalanan kefir içeceği ağzı kapalı kapta iki gün buzdolabında bekletilebilir.

Kefir mayalama sürecinde kesinlikle metal hiç bir şey kullanmayın kullanırsanız mayanız ölür.

Yapılan kefir çok gelip içmediyseniz bir tülbentle süzüp krem peynir olarak tüketebilirsiniz.

Kefir Mayası Nasıl Saklanır

2 Comments

  1. Merhaba bana da maya komşum verdi.Sütü hiç ısıtmadan da 24 saat bekleyerek yapa bilirsin dedi. Buzdolabındaki soğuk süt ile yaptım. Diğer aşamalarıda dediginiz gibi uyguladım.Tesekkurler.

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.