Evde Kırma (Çıtlatma) Zeytin Nasıl Yapılır

Evde yapılan lezzetli kırma zeytin denemenizi tavsiye ederim.Kendi yaptığınız kadar lezzetlisi yok.

Evde Kırma (Çıtlatma)Zeytin Nasıl Yapılır

Kırma Zeytin Tarifi

Kırma Zeytin

Kırma Zeytin
Evde Kırma Zeytin Nasıl Yapılır

Merhaba güzel insanlar nasılsınız bu gün sizlere evde lezzetli kırma zeytin nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım.Kırma zeytin yapmak demek kısa sürede zeytini tüketmek ve zeytinin çabuk tatlanması demektir.Kırma zeytinler uzun süre dayanmıyor hemen yenmesi gerekiyor.Ama çizme yaparsanız çok uzun dayanıyor denemelerle anlaşılmıştır.Mutfağımda yapmadığım hiç bir tarifi paylaşmıyorum.Yapıyorum tadıyorum ve sizlerle paylaşıyorum.Antalya da yaşayınca Antalya’ya ait lezzetleri de öğreniyorsunuz.Zeytin tatlandırmayı da zeytinlikleri olan arkadaşımdan komşumdan öğrendim yaptım ve başarılı sonuç elde ettim umarım sizlerde azda olsa denersiniz doğal lezzetli zeytinler tüketirsiniz ve yaptığınızdan mutlu olursunuz.

Evde Yeşil Zeytin Tatlandırma Tarifi BURADAN Ulaşabilirsiniz

Zeytin Ezmeli Kelebek Poğaça Tarifi BURADAN Ulaşabilirsiniz

Zeytin Ezmeli Dolama Poğaça Tarifi BURADAN Ulaşabilirsiniz

Evde Kırma Zeytin İçin Malzemeler:

  • 1 kilo yeşil zeytin
  • 1 kilo zeytini alacak büyüklükte kavanoz
  • Yarım çay bardağı salamura tuz (kaya tuzu)
  • 1 tatlı kaşığı limon tuzu
  • Zeytinleri çıtlatmak için çekiç veya temiz taş




Evde Kırma Zeytin Nasıl Yapılır

  • Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarmadan çekiçle bir defa vurarak hafif zeytini kıracağız ve direk su dolu kaba koyacağız zeytinler kararmasın diye.
  • Daha sonra tatlandırma yapacağımız kaba dolduracağız.Örneğin gün olarak anlatacağım sizlere
  • 1,2,3,4’cü gün su değiştirilecek 5,duracak 6’cı gün değişecek 7 duracak 8’inci gün değişecek 9 duracak 10’cu gün değişecek 11 duracak 12’ci gün değişecek 13,14 duracak 15 tadına bakın acısı gitmiş ise tatlandırın bende 15 günde acısı gitti ve tuzlu su yaptım.Bu su değişimlerinde çeşme suyu kullanacağız.
  • Tatlandırmaya gelince benim 1 kilo zeytine yarım litre hazır içme suyu yeterli geldi.Suyu zeytinin üzerine doldurun üzerine yarım çay bardağı salamura tuz ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu ekleyin ağzını kapatın ve çalkalayın tuz içerisinde erir.İsteyenler tuzlu suyu ayrı kapta yapıp zeytinin üzerine de katabilirler tercih sizin.
  • 1 Haftada zeytin yeme kıvamına gelir yiyeceğiniz kadar sudan çıkarır ve yağlayıp gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz şimdiden afiyet olsun.
Kırma Zeytin
Kırma Zeytin Nasıl Yapılır

Evde Kırma (Çıtlatma)Zeytin Nasıl Yapılır

Kırma Zeytin Tarifi

Kırma Zeytin

2 Comments

  1. Çok güzel ve açıklayıcı bir tarif şu an acısının çıkmasını bekliyorum,tam bittiği zaman tekrar yazacağım. Çok teşekkür ederim bu kadar net bir tarife rastlamadım şimdiye kadar,çok teşekkür ederim ellerinize emeğinize sağlık

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.