Yağda Hamsi Kızartma Tarifi – Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır

Yağda Hamsi Kızartma Tarifi
Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır
Hamsi Kızartma

hamsi kızartması nasıl yapılır
Yağda Hamsi Kızartması Tarifi

Merhaba dostlar bu gün sizlere hamsi kızartmasını anlatacağım bizim evde en çok hamsi kızartması tercih ediliyor.Hamsi aynı zamanda tüm balıklar çok faydalı çocuklarımıza elimizden geldiğince tüketmelerini sağlamalıyız.Ama benim büyük oğlum Berk balığı sevmiyor ama küçük oğlum efe seviyor bende elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum.Birde balık tüketirken benim migrenim çok şiddetleniyor şunu fark ettim balığı yağda kızartınca migreni tetiklemiyor.Fırında folyo da yapınca migreni tetikliyor bundan dolayıda evler koksa da kızartmayı tercih ediyorum.En azından yemeden sonra migren ağrısı çekmiyorum.Migren ağrısı olanlar denesin derim.
Şimdi eski tariflerimizi şöyle bir hatırlama ne dersiniz…

Şimdi yeni tarifimize geçmeye ne dersiniz….

hamsi kızartması nasıl yapılır
Yağda Hamsi Kızartması Tarifi

Hamsi Kızartması Tarifi İçin Malzemeler:

  • 1 kilo hamsi
  • Yeterince un
  • tuz
  • kızartmak için sıvı yağ



Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır:
  • İlk olarak hamsilerin kılçıkları temizlenir isterseniz bunu balık aldığınız yerde yaptırabilirsiniz.Ben kendin evde temizlerim balığın kafa kısmını koparırız ve ortasındaki kılçığı çıkarırız ve yıkarız hamsinin daha lezzetli olmasını istiyorsanız temizledikten sonra yıkayın ve suyun içinde buzdolabında yarım saat bekletin tekrar yıkayın ilistirin içine koyun süzülsün gerekirse kağıt havluyla kurutun.
  • Daha sonra tuz ile un karıştırılır ve içleri bir araya gelecek şekilde iki hamsi birleştirilir ve una bulanır.
  • Diğer tarafta sıvı yağ ısıtılır sırasıyla balıklar kızartılır kağıt havlu üzerine alınır fazla yağları alınmış olur tekrar başka servis tabağına alınır yoksa kağıt havluya yapışabilir. Ama isteyenler tek tek de kızartabilir bu sizin isteğinize bağlı nasıl isterseniz ister ikili ister tek olarak…
  • Çıtır çıtır kızaran hamsinin yanına birde salata yapın veya turşuyla deneyebilirsiniz çok lezzetli oluyor tavsiye ederim.Yanına mezeler yapmak isterseniz tariflerimiz yukarıda linkleriyle paylaştım arzu edenler bu linkleri tıklayarak tariflere girebilir.
  • Beni yalnız bırakmayıp sayfamı ziyaret eden tüm dostlara teşekkür ederim Allah’a emanet olun yeni tarifi de görüşmek üzere hoşça kalın……
hamsi kızartması nasıl yapılır
Yağda Hamsi Kızartması Tarifi
Afiyet Olsun
Yağda Hamsi Kızartma Tarifi
Hamsi Kızartma Nasıl Yapılır
Hamsi Kızartma

22 Comments

  1. Balığı çok severim özelliklede hamsiyi.Yagda kızartma şekli her nekadar en çok sevdiğimiz ve lezzetli olanıda olsa bu sıralar bugulamasıyla yetinmek zorundayım.
    Güzel tarif için teşekkürler

1 Trackback / Pingback

  1. Lidaki Balığı Nasıl Pişirilir – Nefis Yemek Tarifleri

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.