Portakallı Lokum Tarifi

Lezzeti damağında kalan yapımı kolay sizlerin ve çocukların bayılacağı portakallı lokum.Mis kokulu harika lezzet limonlusu da yapılabilir.

 

Portakallı lokum nasıl yapılır

Portakallı Lokum Tarifi

Ev Usulü Portakallı Lokum 

Portakallı Lokum Nasıl Yapılır

Merhaba dostlar bu gün sizlere yapımı çok kolay aynı zamanda evde her zaman bulabileceğimiz ucuz malzemelerle çok lezzetli portakallı lokum hazırladım bizler çok beğendik umarım sizlerde beğenirsiniz.Bayramlarda misafirlerimize ikram edebileceğimiz çok lezzetli ve sağlıklı lokumlar.Çocuklar içinde çok güzel ve eğlenceli bir etkinlik.Hem yemesi hemde yapması çok eğlenceli yapabileceğimiz her lezzetin evde yapılıp yenmesi taraftarıyım en sağlıklı yiyecekler annelerin mutfağından çıkar fikrindeyim umarım sizlerde benim gibi düşünüyorsunuzdur.İstedikten sonra yapılamayacak hiç bir şey yoktur.Şimdiden portakallı lokum yapanlara kolay gelsin önerilerinizi ve yorumlarınız bekliyoruz.

Portakallı Lokum İçin Gerekli Malzemeler:

Şerbet İçin Malzemeler:

3 su bardağı su

3 su bardağı toz şeker

2 tane limon tuzu

Peltesi İçin Malzemeler:

1.5 su bardağı su

1 su bardağı portakal suyu( ben süzdüm isterseniz süzmeye bilirsiniz)

1 su bardağı mısır nişastası

1 paket vanilya

Lokumları bulamak için Hindistan cevizi




Portakallı Lokum Nasıl Yapılır

Tencereye 3 su bardağı su,3 su bardağı toz şeker ve 2 tane limon tuzu eklenir.Ocağa alınır sürekli karıştırarak şeker eritilir.Kaynamaya başlayınca 5 dakika kaynatılır.

Diğer tarafta 1.5 su bardağı su ,1 su bardağı nişasta ve 1 su bardağı portakal suyu bir kapta karışım hazırlanır ve iyice karıştırılır.

Beş dakika kaynatılan şerbete elde ettiğimiz portakal sulu karışım şerbet karıştırılarak eklenir.Yeni karışım sürekli karıştırırız ve kaynamaya başlayınca 5 dakika sürekli karıştırarak kaynatırız.İndirmeden 1 dakika kalası vanilyası eklenir.

Kaynatma işlemi bitince önceden ısladığımız cam kabımıza portakallı pelteyi dökeriz oda ısısına gelince ağzı açık olarak 1 saat buzdolabında bekletiriz.

Daha sonra küçük dilimlere bölerek Hindistan cevizine bulayarak başka kaba dizeriz.Ağzı açık olarak buzdolabında 1 gün bekletiriz ve sevdiklerimize ikram ederiz yapanlara kolay gelsin önerilerinizi ve değerli yorumlarınızı bekliyoruz..Sağlıklı huzurlu günler dileriz…

Portakallı Lokum Nasıl Yapılır
Portakallı Lokum Tarifi

Portakallı Lokum Tarifi

Ev Usulü Portakallı Lokum 

Portakallı Lokum Nasıl Yapılır

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.