Pırasalı Mısır Unlu Kek Tarifi

Asla pırasanın tadını almıyorsunuz pırasa yemeyenlere pırasayı böylece sevdire bilirsiniz.

 

Pırasalı Mısır Unlu Kek Tarifi

Pırasalı Kek

Pırasalı Mısır Unlu Kek Nasıl Yapılır

Pırasalı Kek Nasıl Yapılır

 

Merhaba bu gün sizlere Pırasalı Mısır Unlu Kek hazırladım.Çok lezzetli oldu,kesinlikle pırasalı olduğu belli olmuyor.Pırasalı olduğunu söylemeseniz anlaşılmıyor.Pırasa yemeyen çocuklara yedirmeniz mümkün.Pırasalı kek olur mu ? demeyin gerçekten oluyormuş.Ben bu tarifi Sizi Böyle Alalım programın da gördüm merak ettim ve denedim başarılı bir sonuç elde ettim.Tadına bakmadan asla yayınlamıyorum.Şayet beğenirsem sizlerle paylaşıyorum.Pırasa damarları koruyor.Vücuda enerji sağlıyor.Pırasa kan akışını sağlıyor.Pırasa yıkanmadan buzdolabında saklanmalı ve alırken kenarlarında çizik olmamasına dikkat edilmeli.Soğan ve sarımsağı sevmeyenler pırasayı tüketebilir çünkü pırasada soğan grubundandır.




Pırasalı Mısır Unlu Kek İçin Gerekli Malzemeler:

2 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ (isteyenler zeytin yağı kullanabilirler)

1 çay bardağı süt

4 dilim kurutulmuş domates (domates dilimlerinin üzerine sıcak su koyun yumuşasın daha sona sudan çıkarın ve küçük küçük doğrayın)

1 paket kabartma tozu

100 gr lor peyniri

2 çay bardağı mısır unu

3 dal pırasa

Pırasayı sote etmek için 1 servis kaşığı sıvı yağ

Kırmızı pul biber,karabiber,tuz


Pırasalı Mısır Unlu Kek Nasıl Yapılır:

Pırasalar ince ince halka olarak doğranır.Bir servis kaşığı sıvı yağda pırasalar sote yapılır.Pırasalar soğutulur sıcak olarak hamura eklemeyin.

Diğer tarafta karıştırma kabına 2 adet yumurta kırılıp eklenir.Üzerine 1 çay bardağı sıvı yağ,1 çay bardağı süt eklenir çırpılır.

Bu karışıma 4 dilim doğranmış domates dilimleri ,lor peyniri,tuz,karabiber ve kırmızı pul biber eklenir ve karıştırılır.Bu karışıma sote edilen pırasalar eklenir.Daha sonra 2 çay bardağı mısır unu ve kabartma tozu eklenir ve karıştırılır yağladığımız tart kabına döker ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiririz.

Şimdiden yapanlara afiyet olsun.

Pırasalı Kek

Pırasalı Mısır Unlu Kek Tarifi

Pırasalı Kek

Pırasalı Mısır Unlu Kek Nasıl Yapılır

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.