Erik Marmelatı Tarifi – Erik Marmelatı Nasıl Yapılır

Erik Marmelatı Tarifi
Erik Marmelatı Nasıl Yapılır
Erik Marmelatı

erik marmelatı nasıl yapılır
Erik Marmelatı Tarifi

Merhaba dostlar bu gün sizlere Ankara da annemlerin  erik ağacından erik topladım süper hormonsuz erikler,elimizde fazla erik olunca bizde direk yarısını dilimleyip buzluğa kaldırdık kışa komposto olması şartıyla.Kalan erikle de marmelat yapma işlemine başladık.Umarım ağız tadıyla yemeyi nasip eder Allah’ım sizlerde yapmak istersiniz diye ölçüler vermeden kilo ile almadığım için tüm malzeme sizlerin ağız tadına uygun olacak  şekilde yapacaksınız.
Sadece sizlere nasıl yapıldığını ve aşamalarını anlatacağım kolay gelsin.

ERİK MARMELATIMIZ VİDEO OLARAK HAZIR UMARIM TARİFİMİZİ BEĞENİRSİNİZ💕ABONE OLMAYI VE DEĞERLİ YORUMLARINIZI BIRAKMAYI UNUTMAYIN LÜTFEN🥰🥰

https://youtu.be/mONp33AytNs

Acı Biberli Domatesli Sos  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Çilek Reçeli   TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Vişne Reçeli  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Ayva Reçeli  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Kara Dut Reçeli  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Kaysı Reçeli  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ
Kuşburnu Marmelatı  TARİFİMİZE BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ




Erik Marmelatı İçin Gerekli Malzemeler:

  • Kırmızı erik istediğiniz miktarda
  • Toz şeker ne kadar tatlı seviyorsanız tadına bakarak ayarlayacaksınız
  • Erikler ocakta yanmayacak şekilde su ben iki tencere erik için yaklaşık 2 su bardağı su kullandım eriklerin ısıyı görünce sulanacağını unutmayın ona göre su ekleyin tabi ki normal çeşme suyu olacak
  • İlistir erikleri posasını’dan ayırmak için
erik marmelatı nasıl yapılır
Erik Marmelatı Tarifi
Erik Marmelatı Nasıl Yapılır:
  • Erikleri yıkayın ister çekirdeklerini çıkartın isterseniz çıkartmayın tercih sizin ama ben çıkartım ilistirden geçirirken çekirdekler elime batmadı rahat oldu süzmesi.
  • Erikleri kaynatma tenceresine yerleştirin çok az çeşme suyu ekleyin erikler yanmasını ocakta kaynamaya başlayınca kısın altını erikler ezilme kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin ezilecek kıvama gelince ocaktan alın soğumasını bekleyin.
  • Elinizi yakmayacak kıvama gelince ilistirin altına başka bir kap koyarak erikleri posasından ayırmaya başlayın bu işlemi de resimlerde görüyorsunuz.
  • Bu işlemde bitince tekrar tencereye ilistirden geçirdiğiniz erikleri ekleyin ocakta kaynatmaya başlayın sürekli karıştırın altını almasın yani marmelat yanmasın.
  • Yaklaşık yarım saat kaynatın daha sonra istediğiniz tatlılığa göre toz şeker ekleyin.Karıştırarak pişirin yalnız dikkat edin pıt pıt sıçramaya başlaya bilir ellerimizi sakın yakmayın pıt pıt atmaya başladı mı üzerine gazete örtün sakın kapak koymayın buharlaşıp tekrar içerisine su olarak geri döner.
  • İsteğiniz koyuluğa gelince sıcak sıcak kavanozlara koyun ağzını sıkıca kapatın ve soğuması için kenara bırakın bir gün dokunmayın soğuyunca yerine kaldırırsınız kolay gelsin şimdiden afiyet olsun…
  • Benim sayfamı yalnız bırakmayıp ziyaret eden tüm dostlara teşekkür ederim resimli ve denenmiş tarifler için her zaman sayfamıza bekleriz lütfen dostlarınızada öneriniz.Değerli yorumlarınızla sayfamızı şenlendiriniz Allah’a emanet olun sağlıcakla kalın
erik marmelatı nasıl yapılır
Erik Marmelatı Tarifi
Afiyet Olsun

Erik Marmelatı Tarifi
Erik Marmelatı Nasıl Yapılır
Erik Marmelatı

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.